Ανακαλύπτοντας το ναό του Αγίου Θεοδώρου στους Όλμους (Ισαυρία) - KOCH, Guntram (Δελτίον της Χριστιανικής Αρχαιολογικής Εταιρείας, 2011)
Ο ναός του φημισμένου προσκυνήματος του αγίου Θεοδώρου κοντά στους Όλμους (Taşucu), το λιμάνι της Σελευκείας (Silifke) στην Κιλικία–Ισαυρία (Μικρά Ασία–Τουρκία), ήταν γνωστός μόνο από ένα σχέδιο του V. Langlois που έγινε το 1852/53. Στη συνέχεια, το κτίσμα θεωρείτο ότι είχε καταστραφεί ενετλώς και ακόμη και η ακριβής θέση του δεν ήταν δυνατό να εντοπιστεί. Κατά τύχη αναγνωρίστηκαν λίγα κατάλοιπα του ναού, ανατολικά από τα ερείπια του «Manastir» (περ. 5 χιλιόμετρα δυτικά των Όλμων), ακριβώς στην ακτή. Περισσότερες πληροφορίες θα μπορούσαν να προκύψουν, αφού καθαριστεί η θέση και πραγματοποιηθεί ανασκαφή.