Σχέδιο κατόψεως της όψιμης αρχαιότητας στην Αθήνα - BOURAS, Charalambos (Δελτίον της Χριστιανικής Αρχαιολογικής Εταιρείας, 2011)
Το αδέξιο χάραγμα στο δάπεδο του προπύλου του Πομπείου των Αθηνών απεικονίζει ένα κυκλικό κτήριο με προσθήκη ιερού στα ανατολικά και προθαλάμου στα δυτικά. Πιθανότατα παριστάνει ένα παλαιοχριστιανικό περίκεντρο εκκλησιαστικό κτήριο. Η σπανιότητα αρχιτεκτονικών σχεδίων της εποχής κάνει το χάραγμα άξιο προσοχής.