Το καθολικό της μονής Κλεινού Καλαμπάκας - ΠΑΣΑΛΗ Αφροδίτη (Δελτίον της Χριστιανικής Αρχαιολογικής Εταιρείας, 2011)
Το καθολικό της Μονής Κλεινού είναι ναός αθωνικού τύπου, σταυροειδής εγγεγραμμένος, ενδιάμεσος τύπος δικιόνιου και τετράστυλου, με πλάγιους χορούς και δίτρουλλο νάρθηκα στα δυτικά. Τα παραβήματα και τα δυτικά γωνιαία διαμερίσματα καλύπτονται με θόλους κατά τον εγκάρσιο άξονα του ναού και η δυτική κεραία του σταυρού με υπερυψωμένο τυφλό ημισφαιρικό θόλο. Ο ναός έχει ξυλόγλυπτο τέμπλο και τοιχογραφίες β΄ μισού του 18ου ΄ και αρχών Ι9ου αιώνα. Υπάρχουν ακόμη, τρίγλωσση επιγραφή (αρχαιοελληνική – νεοελληνική – βλαχική) στο ανώφλι της εισόδου και μακροσκελής επιγραφή με τη βιογραφία του Επισκόπου Σταγών Παϊσίου Β΄ στην κόγχη του διακονικού.