Ο ναός του Αγίου Γεωργίου στην Σταμνά - ΒΟΚΟΤΟΠΟΥΛΟΣ Παναγιώτης Λ. (Δελτίον της Χριστιανικής Αρχαιολογικής Εταιρείας, 2011)
Πρώτη δημοσίευση ερειπωμένου μονόχωρου ξυλόστεγου δρομικού ναού με τρίπλευρη αψίδα και μεταγενέστερο νάρθηκα. Τοιχοποιΐα πλινθοπερίβλεπτη. Στο τεταρτοσφαίριο της αψίδας λείψανα ενθρόνου Θεοτόκου που κρατεί εμπρός στο στήθος μετάλλιο με τον Χριστό. Αριστερά και δεξιά της αρχάγγελοι με αυτοκρατορική στολή. Στο μέτωπο της αψίδας άγιο Μανδήλιο, στον ημικύλινδρο ίχνη ιεραρχών.