Το καθολικό της μονής Τσάτσαρη. Ένας άγνωστος βυζαντινός ναός κοντά στην Ασωπία Βοιωτίας - ΒΟΓΙΑΤΖΗΣ Σωτήρης (Δελτίον της Χριστιανικής Αρχαιολογικής Εταιρείας, 2011)
Η εγκαταλελειμμένη Μονή Τσάτσαρη βρίσκεται κοντά στο χωριό Ασωπία της Βοιωτίας. Το καθολικό είναι ένας μικρός ναός, που ανήκει στον τύπο των σταυροειδών εγγεγραμμένων τετράστυλων με νάρθηκα, και είναι αφιερωμένος στον Προφήτη Ηλία. Το νότιο τμήμα του ναού, δηλαδή τα νότια διαμερίσματα, μέρος της κεραίας και του νάρθηκα, αποκόπηκαν και στη θέση τους κατασκευάστηκε τοίχος. Η κύρια φάση μπορεί, με κάθε επιφύλαξη, να χρονολογηθεί γύρω στο τρίτο τέταρτο του 12ου αιώνα, ενώ ο νάρθηκας ανήκει στον 13ο αιώνα.