Περί των ψηφιδωτών του μεγάλου ανατολικού τόξου της Αγίας Σοφίας και πάλιν - ΣΚΑΜΠΑΒΙΑΣ Κωνσταντίνος (Δελτίον της Χριστιανικής Αρχαιολογικής Εταιρείας, 2011)
Παρουσιάζεται η σημερινή (2006) κατάσταση του ψηφιδωτού του μεγάλου ανατολικού τόξου της Αγίας Σοφίας, όπου απεκαλύφθη το εφ’ υγροίς ζωγραφισμένο υπόβαθρο δύο εκ των εκεί εικονιζόμενων μορφών (της Παναγίας και του Προδρόμου) μετά την σχετικά πρόσφατη – αλλά άγνωστο πότε ακριβώς- πτώση του κονιάματος των Fossati που συμπαρέσυρε και τις ψηφίδες. Τα αποκαλυφθέντα σχήματα και χρώματα των μορφών επιβεβαιώνουν τις πληροφορίες και τα σχέδια του Paul Durand, που ο συγγραφεύς είχε παρουσιάσει σε προηγούμενο άρθρο του (ΔΧΑΕ ΙΓ΄, 1998), σ. 307-313)