Πρώιμη κρητική εικόνα της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στην μονή Ιβήρων - ΤΣΙΓΑΡΙΔΑΣ Ευθύμιος Ν. (Δελτίον της Χριστιανικής Αρχαιολογικής Εταιρείας, 2011)
Στο άρθρο εξετάζεται εικόνα με την Κοίμηση της Θεοτόκου που φυλάσσεται στη μονή Ιβήρων του Αγίου Όρους. Η εικόνα με το λιτό εικονογραφικό της σχήμα ακολουθεί πρότυπα της ύστερης Παλαιολόγειας περιόδου, ενώ στα τεχνοτροπικά της χαρακτηριστικά ομοιάζει με έργα που παρήχθησαν στο εργαστήρι του Ανδρέα Ρίτζου. Έτσι, με βάση τα παραπάνω η εικόνα μπορεί να αποδοθεί στον Ανδρέα Ρίτζο ή στο εργαστήρι του και να χρονολογηθεί στο β΄μισό του 15ου αιώνα.