Τρεις σκηνές από τον θεομητορικό κύκλο σε τμήμα εικόνας από την Κίμωλο - ΞΑΝΘΑΚΗ Θέτις (Δελτίον της Χριστιανικής Αρχαιολογικής Εταιρείας, 2011)
Η μικρή εικόνα που βρίσκεται στον ναό των Ταξιαρχών στη Χώρα Κιμώλου, απεικονίζει τρεις σκηνές από τον θεομητορικό κύκλο, (Ευαγγελισμός Ιωακείμ, Ευαγγελισμός Άννας και Ασπασμός). Η στενή εικονογραφική και τεχνοτροπική συγγένεια των σκηνών αυτών με ομάδα σύνθετων εικόνων, γνωστότερη από τις οποίες είναι αυτή (Τ1561) στο Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο Αθηνών υποδεικνύει ότι αποτελούν τμήμα ευμεγέθους εικόνας, που χρονολογείται στο τέλος του 15ου αιώνα.