Η εικονογραφία του Ιώβ - WALTER, Christopher (Δελτίον της Χριστιανικής Αρχαιολογικής Εταιρείας, 2011)
Το άρθρο πραγματεύεται την εικονογραφία του Ιώβ απειλούμενου από τον διάβολο. Δύο καλά δείγματα αυτού του σπάνιου θέματος εντοπίζονται στο φ. 25 του χειρογράφου gr. 749 της Βατικανής Βιβλιοθήκης και στο φ. 51 του χειρογράφου αρ. 171 της Βιβλιοθήκης της Μονής Πάτμου. Ο διάβολος εικονίζεται ως τέρας που συνδυάζει τα χαρακτηριστικά φιδιού και λιονταριού. Το πλησιέστερο παράλληλο που γνωρίζει ο συγγραφέας απαντά στη μονή του Αρχαγγέλου, στην Καππαδοκία, όπου ο ίδιος ο Χριστός εικονίζεται να ποδοπατεί ένα φίδι και ένα λιοντάρι.