Σκληρή: καταφύγιο στα χρόνια μετά την οθωμανική επίθεση κατά των Κυθήρων το 1537 - GREGORY, Timothy E. (Δελτίον της Χριστιανικής Αρχαιολογικής Εταιρείας, 2011)
Στο νησί των Κυθήρων δυτικά του χωριού Αρωνιάδικα στο ύψωμα ονομαζόμενο Σκληρή εντοπίστηκε θέση από την Αυστραλιανή Αρχαιολογική Αποστολή, η οποία περιλαμβάνει, εκτός από τον μεσαιωνικό ναό του Αγίου Δημητρίου, πέτρινο περίβολο και κτίσματα αδιάγνωστης χρήσης και χαρακτήρα. Τα ερείπια αυτά μαρτυρούν την κατασκευή ενός πρόχειρου καταφυγίου για προστασία σε περίπτωση εχθρικής επιδρομής.Προφανώς πρόκειται για μια προσπάθεια των κατοίκων του βορείου τμήματος των Κυθήρων να προστατευτούν μετά την καταστροφή της πόλης του