Ρόδος και Λυκία: το τετράκογχο της Αρνίθας - SODINI, Jean-Pierre (Δελτίον της Χριστιανικής Αρχαιολογικής Εταιρείας, 2011)
Στο άρθρο εξετάζονται τα λείψανα της παλαιοχριστιανικής βασιλικής της Αρνίθας στη Ρόδο σε σχέση με τα πολυάριθμα ανάλογα λείψανα παλαιοχριστιανικών βασιλικών στη γειτονική μικρασιατική Λυκία. Η τυπολογική σύγκριση, παρά τις μικρές αποκλίσεις, φανερώνειτα κοινά στοιχεία σχεδιασμού και αρχιτεκτονικής σύλληψης που παρατηρούνται μεταξύ των δύο περιοχών. Παλαιοχριστιανική περίοδος, βασιλική, συγκρότημα, βαπτιστήριο, τετράκογχο, Κιλικία, Ξάνθος, Αρνίθα, Ρόδος