Η αρχιτεκτονική του ναού των Αγίων Αποστόλων στο Άργος Καλύμνου - ΚΑΠΠΑΣ Μιχάλης (Δελτίον της Χριστιανικής Αρχαιολογικής Εταιρείας, 2011)
Η εκκλησία των Αγίων Αποστόλων στο Άργος Καλύμνου, μετόχι της μονής του Αγίου Ιωάννη του Θεολόγου στην Πάτμο, είναι ένας σταυροειδής ναός με αρκετές ιδιοτυπίες. Προσγράφεται σε μια πρώιμη εκδοχή απλού τετράστυλου σταυροειδούς εγγεγραμμένου, στον οποίο έχει περιοριστεί η δρομικότητα των μεταβατικών, ενώ τα γωνιακά διαμερίσματα καλύπτονται με στραυροθόλια και επικοινωνούν με τις σταυρικές κεραίες μέσω μεγάλων σχετικά ανοιγμάτων. Στο κεντρικό διαμέρισμα του ναού υψώνεται αντί τρούλου ένας χαμηλός θόλος, τμήματος σφαίρας, ο οποίος στηρίζεται σε τέσσερις πεσσούς σχήματος Τ. Στο άρθρο επιχειρείται η ανάλυση επιμέρους μορφολογικών και τυπολογικών ζητημάτων, βάσει της οποίας προκρίνεται η χρονολόγηση του μνημείου μεταξύ 10ου και 11ου αιώνα.