Σχόλια στην κτητορική επιγραφή του Αγίου Γεωργίου Παχυμαχιώτη στη Λίνδο της Ρόδου (1394/5) - ΜΠΙΘΑ Ιωάννα (Δελτίον της Χριστιανικής Αρχαιολογικής Εταιρείας, 2011)
Με αφορμή τη χρονολογημένη στα 1394/5 κτητορική επιγραφή του ναού του Αγίου Γεωργίου Παχυμαχιώτη εντός του οικισμού της Λίνδου στη Ρόδο, στην οποία γίνεται αναφορά στον αυτοκράτορα Μανουήλ Β΄ Παλαιολόγο και στους κτήτορες ιερέα Κατασάμπα και τη σύζυγό του Καλή, τη μαγίστρισσα, επιχειρείται σχολιασμός του ιστορικού και κοινωνικού πλαισίου της εποχής, καθώς και του εικονογραφικού προγράμματος του ναού με τις υψηλής ποιότητας τοιχογραφίες.