Μνείες οικοδομών, μαστόρων και κατασκευαστών στο μέσο και το ύστερο Βυζάντιο - ΜΠΟΥΡΑΣ Χαράλαμπος (Δελτίον της Χριστιανικής Αρχαιολογικής Εταιρείας, 2011)
Λόγοι αρχών απέτρεπαν τους δημιουργούς στο Βυζάντιο να υπογράφουν τα έργα τους. Κατά συνέπεια, ο αριθμός των γνωστών αρχιτεκτόνων, αρχιμαστόρων, κτιστών και οικοδόμων είναι σχετικώς πολύ περιορισμένος. Στο άρθρο συγκεντρώνονται 58 ονόματα ατόμων αμέσως ασχολούμενων με την αρχιτεκτονική, γνωστών από γραπτές πηγές