Η καλλιτεχνική δραστηριότητα του ζωγράφου από τη Θεσσαλονίκη Γεωργίου Καλλέργη - TSIGARIDAS, Euthymios (Δελτίον της Χριστιανικής Αρχαιολογικής Εταιρείας, 2011)
Η επανεξέταση των τοιχογραφιών του ναού του Αγίου Βλασίου Βεροίας σε σχέση με τον ναό του Χριστού Βεροίας, έργο του ζωγράφου Γεωργίου Καλλιέργη, αποδεικνύουν ότι οι πρώτες δεν εγγράφονται στο κύκλο των έργων που έχουν εκτελεστεί από τον ίδιο ζωγράφο. Αντίθετα, στα έργα που μπορούν να ενταχθούν στην παραγωγή του Καλλιέργη φαίνεται να ανήκει ο ναός των Ταξιαρχών Θεσσαλονίκης. Μια τέτοια πρόταση μεταθέτει τη χρονολόγηση των τοιχογραφιών του ναού αυτού στην πρώτη δεκαπενταετία του 14ου αιώνα. Επιπρόσθετα, στο έργο του Καλλιέργη μπορούν να προσγραφούν τέσσερις φορητές εικόνες που βρίσκονται στη μονή Βατοπεδίου.