Ο ναός της Αγίας Άννας στο Ανισαράκι Κανδάνου: Ο κύκλος της αγίας, οι αφιερωτές, η χρονολόγηση - ΞΑΝΘΑΚΗ Θέτις (Δελτίον της Χριστιανικής Αρχαιολογικής Εταιρείας, 2011)
Οι τοιχογραφίες στον ναό της Αγίας Άννας στο Ανισαράκι Κανδάνου αποτελούν τη μοναδική σωζώμενη, εκτεταμένη ιστόρηση του βίου της αγίας στη βυζαντινή μνημειακή ζωγραφική. Το έργο έχει εκτελεστεί από δύο διακριτούς, άνισους στην τέχνη τους, ζωγράφους του κύκλου του Ιωάννη Παγωμένου και χρονολογείται, σύμφωνα με νέα ανάγνωση της κτητορικής επιγραφής, το 1352. Η παράσταση εννέα δωρητών στο δυτικό τμήμα του ναΐσκου εμπλουτίζει τη γνώση μας για τις ενδυματολογικές προτιμήσεις της εποχής.