Ο Ευαγγελισμός της Θεοτόκου, εικόνα του Εμμανουήλ Τζάνε στο μουσείο εικόνων της Φρανκφούρτης - KIRCHHAINER, Karin (Δελτίον της Χριστιανικής Αρχαιολογικής Εταιρείας, 2011)
Μελετάται η εικονογραφία του Ευαγγελισμού στην εικόνα που φιλοτεχνήθηκε από τον κρητικό ζωγράφο Εμμανουήλ Τζάνε το 1640. Στο κεντρικό θέμα προστίθεται, στο άνω μέρος, παράσταση προερχόμενη από τη δυτική εικονογραφία, στην οποία απεικονίζεται το προαιώνιο σχέδιο του Θεού για τη σωτηρία των ανθρώπων, ενώ εκατέρωθεν του κεντρικού θέματος τοποθετήθηκαν οκτώ σκηνές με βιβλικές προεικονίσεις της Θεοτόκου. Η εικονογραφία αυτών των σκηνών ανάγεται σε πρότυπα που αναπτύχθηκαν στην κρητική ζωγραφική από το α΄μισό του 17ου αιώνα.