Υαλοποιεία και υαλουργεία παλαιοχριστιανικών και βυζαντινών χρόνων στον Ελλαδικό χώρο. τυπολογία και κατανομή - ΡΑΠΤΗΣ Κωνσταντίνος Θ. (Δελτίον της Χριστιανικής Αρχαιολογικής Εταιρείας, 2011)
Η παρούσα μελέτη αποσκοπεί στην ανίχνευση των τεχνικών της υαλοποιίας και της υαλουργίας κατά τους παλαιοχριστιανικούς και βυζαντινούς χρόνους, στη συγκριτική παρουσίαση των παλαιοχριστιανικών και βυζαντινών υαλοποιείων και υαλουργείων που έχουν εντοπιστεί στον Ελλαδικό χώρο, και στην κατανόηση των τεχνολογικών στοιχείων της παραγωγικής διαδικασίας και της οργάνωσης του χώρου των εγκαταστάσεων με τη βοήθεια γραπτών εικαστικών πηγών.