Η απεικόνιση του Αγίου Γρηγορίου του Παλαμά στο ναό του Αγίου Γεωργίου του Βουνού στην Καστοριά. Νέο στοιχείο για τη χρονολόγηση των τοιχογραφιών του ναού - TRIFONOVA, Alexandra (Δελτίον της Χριστιανικής Αρχαιολογικής Εταιρείας, 2014)
Στο ναό του Αγίου Γεωργίου του Βουνού στην Καστοριά πρόσφατα ανακαλύψαμε μια άγνωστη απεικόνιση του αγίου Γρηγορίου του Παλαμά, ο οποίος ανακηρύχθηκε άγιος το 1368’ η χρονολογία αυτή αποτελεί ισχυρό terminus post quem για την απεικόνιση του στον εν λόγω ναό, καθώς επίσης και για τη χρονολόγηση των τοιχογραφιών του μετά το 1368.