Δύo εικόνες του υστέρου 15ου-πρώιμου 16ου αιώνα από το τετραμελές σύνολο «Άξιον Εστίν» - SMIRNOVA, Engelina (Δελτίον της Χριστιανικής Αρχαιολογικής Εταιρείας, 2014)
Δύo εικόνες με σχεδόν παρόμοια σύνθεση (η Θεοτόκος σε ένα κεντρικό μετάλλιο περιβαλλόμενο από αγγέλους και αγίους) είναι τα δύο μέρη του τετραμερούς συνόλου με θέμα το «Άξιον Εστίν...». Το σύνολο ζωγραφίστηκε στη Μόσχα περί τα τέλη του 15ου-αρχές 16ου αιώνα. Και οι δύο εικόνες δωρήθηκαν πιθανότατα από τη Μόσχα στο Άγιον Όρος. Η μία από αυτές φυλάσσεται σήμερα στη μονή Ξενοφώντος. Η άλλη εικόνα επεστράφη στη Ρωσία από κάποιον συλλέκτη, πιθανότατα κατά το 19ο αιώνα, και φυλάσσεται σήμερα στο Ρωσικό Μουσείοτης ΑγίαςΠετρούπολης.