Ο σπάνιος βιογραφικός κύκλος του αγίου Στεφάνου στον ομώνυμο ναό στη Δρακώνα Κισάμου - ΠΥΡΡΟΥ (Nikoletta PYRROU) Νικολέττα (Δελτίον της Χριστιανικής Αρχαιολογικής Εταιρείας, 2023)
Ο ναός του Αγίου Στεφάνου έξω από τη Δρακώνα Κισάμου τοιχογραφήθηκε στο δεύτερο μισό του 14ου αιώνα. Στόχος της παρούσας μελέτης είναι η ανάλυση του βιογραφικού κύκλου του επώνυμου αγίου, που απαρτίζεται από τρία επεισόδια, η αναζήτηση των προτύπων του ζωγράφου και η κατάδειξη του τρόπου εργασίας του. Παράλληλα, μέσω της εξέτασης των ιδιαιτεροτήτων του εικονογραφικού προγράμματος του μνημείου, διατυπώνονται υποθέσεις σχετικά με την ιδιότητα του χορηγού, ενώ επιχειρείται η σύνδεση του διακόσμου με την τοπική καλλιτεχνική παραγωγή.