Βυζαντινά μολυβδόβουλλα από τη Ρόδο. Ι. Ανασκαφικά ευρήματα - MASTROCHRISTOS (Νικόλαος ΜΑΣΤΡΟΧΡΗΣΤΟΣ) Nikolaos (Δελτίον της Χριστιανικής Αρχαιολογικής Εταιρείας, 2023)
Στην παρούσα μελέτη εξετάζονται εννέα μολυβδόβουλλα που προέρχονται από ανασκαφές της Ρόδου ή αποτελούν τυχαία ευρήματα με ακριβή τόπο εύρεσης. Η δημοσίευση και η ένταξή τους σε ένα ευρύτερο πλαίσιο, σε συσχετισμό με τα συνευρήματα, παρέχει νέα ιστορικά στοιχεία για την εκκλησιαστική ιστορία του νησιού και για τη σχέση του με την υπόλοιπη βυζαντινή επικράτεια.