Ενεπίγραφος κεντητός αέρας στο Εκκλησιαστικό Μουσείο της μονής Παναγίας Τσαμπίκας στον Αρχάγγελο της Ρόδο - ΓΙΑΚΟΥΜΑΚΗ ( Charistoula GIAKOUMAKI) Χαριστούλα (Δελτίον της Χριστιανικής Αρχαιολογικής Εταιρείας, 2023)
Στο Εκκλησιαστικό Μουσείο της μονής Παναγίας Τσαμπίκας στον Αρχάγγελο Ρόδου εκτίθεται ενεπίγραφος κεντητός αέρας, με απεικόνιση συγκεκριμένης στιγμής της θείας Λειτουργίας, που προηγείται της Κοινωνίας των Αποστόλων, κεντημένη επάνω σε βάση από ερυθρό μεταξωτό ύφασμα. Στο κέντρο εικονίζεται ο Χριστός ως Μέγας Αρχιερεύς, πλαισιωμένος από δύο ομάδες αποστόλων. Η σπανιότητα του εικονογραφικού διακόσμου, οι επιγραφικές μαρτυρίες που διασώζει, το καλλιτεχνικό ύφος και τα τεχνικά χαρακτηριστικά του καταδεικνύουν τη σημασία του εργόχειρου στον χώρο της μεταβυζαντινής εκκλησιαστικής χρυσοκεντητικής.