Σωτήρης Βογιατζής, Το καθολικό της Ιεράς Μονής Μεγίστης Λαύρας στο Άγιον Όρους. Ιστορία και αρχιτεκτονική - ΜΑΜΑΛΟΥΚΟΣ (Stavros MAMALOUKOS) Σταύρος (Δελτίον της Χριστιανικής Αρχαιολογικής Εταιρείας, 2023)
Σωτήρης Βογιατζής, Το καθολικό της Ιεράς Μονής Μεγίστης Λαύρας στο Άγιον Όρους. Ιστορία και αρχιτεκτονική, Συνεργασία : Βασιλική Συθιακάκη-Κριτσιμάλλη, Ο γλυπτός διάκοσμος του καθολικού της Μονής Μεγίστης Λαύρας, Εκδόσεις Καπόν, Αθήνα 2019