Η βασιλική του Θύρσου στην Τεγέα και η επιγραφή της - ΑΒΡΑΜΕΑ Άννα (Δελτίον της Χριστιανικής Αρχαιολογικής Εταιρείας, 1999)
Η παλαιοχριστιανική βασιλική του Θύρσου στην Τεγέα έχει αποτελέσει συχνά το αντικείμενο της έρευνας κατά το παρελθόν, τόσο της αρχαιολογικής για τα υλικά της κατάλοιπα, όσο και ιστορικής, για τις επιγραφές της. Η επανεξέταση των στοιχείων της επιγραφής, σε συνδυασμό με αρχαιολογικές ενδείξεις και ιστορικές πληροφορίες, προσφέρει τη δυνατότητα νέας ερμηνευτικής προσέγγισης της επιγραφής του κεντρικού κλίτους. Σύμφωνα με τα στοιχεία αυτά, προτείνεται ότι η επιγραφή δεν είναι κτητορική αλλά αφιερωτική και ότι συνεπώς η βασιλική είναι αφιερωμένη στον μάρτυρα Θύρσο.