Παλαιοχριστιανικές τράπεζες από την Ξάνθο της Λυκίας - SODINI, Jean-Pierre (Δελτίον της Χριστιανικής Αρχαιολογικής Εταιρείας, 1999)
Στο άρθρο παρουσιάζονται μαρμάρινα αποτμήματα που ήρθαν σε φως κατά τις ανασκαφές της Γαλλικής Αρχαιολογικής Αποστολής στην Ξάνθο-Λητώον της Λυκίας. Το υλικό αυτό κατατάσσεται σε δύο ομάδες, εισηγμένα μαρμάρινα αντικείμενα από προκοννήσιο μάρμαρο και μαρμάρινα αντικείμενα από τοπικό ασβεστόλιθο. Τα αποτμήματα αφορούν δύο ειδών μαρμάρινες παλαιοχριστιανικές τράπεζες, τετράγωνες με κυματοειδές πλαίσιο και κυκλικές με αγκιστροειδές χείλος.