Ο Ευαγγελισμός σε παλαιολόγειο έργο του Κάστρου της Σίφνου - ΑΧΕΙΜΑΣΤΟΥ-ΠΟΤΑΜΙΑΝΟΥ (Myrtali ACHEIMASTOU-POTAMIANOU) Μυρτάλη (Δελτίον της Χριστιανικής Αρχαιολογικής Εταιρείας, 2023)
Στον ναό της Κοίμησης στο Κάστρο της Σίφνου υπάρχουν δύο ορθογώνιοι πίνακες με παράσταση του Ευαγγελισμού. Η δίφυλλη εικόνα, του 14ου-15ου αιώνα, από τα λίγα γνωστά βυζαντινά έργα στις Κυκλάδες, παρουσιάζει σημαντικό ενδιαφέρον για τον σπάνιο της εποχής τύπο, για τα ειδικά εικονογραφικά γνωρίσματα και την ωραία τέχνη της. Ορισμένα στοιχεία οδηγούν στην υπόθεση ότι αυτή φιλοτεχνήθηκε στον Χάνδακα της Κρήτης από καλό ζωγράφο, με προφανή γνώση των ρευμάτων της τέχνης στα κέντρα τότε της βυζαντινής επικράτειας· δεν αποκλείεται η καταγωγή του να ήταν από την Κωνσταντινούπολη.