Πού βρισκόταν η μονή του Παντεπόπτη στην Κωνσταντινούπολη; - MANGO, Cyril (Δελτίον της Χριστιανικής Αρχαιολογικής Εταιρείας, 1999)
Στο άρθρο επανεξετάζεται η υπόθεση της ταύτισης του Eski Imaret τζαμί με τη μονή του Παντεπόπτη Χριστού στην Κωνσταντινούπολη, καθίδρυμα της Άννας Δαλασσηνής. Η ανασκευή των επιχειρημάτων που είχαν προταθεί για την ταύτιση και η παρουσιάση λανθανουσών πληροφοριών οδηγεί στη διατύπωση της υπόθεσης ότι η θέση της μονής του Παντεπόπτη θα πρέπει μάλλον να ταυτιστεί με αυτή που κατέχει σήμερα το τζαμί του σουλτάνου Σελίμ.