Οι τοιχογραφίες τριών ναών του Δεσποτάτου του Μορέως. Έργο ενός εργαστηρίου (;) - ΔΕΛΗΓΙΑΝΝΗ-ΔΩΡΗ Ελένη (Δελτίον της Χριστιανικής Αρχαιολογικής Εταιρείας, 1999)
Στο άρθρο εξετάζεται ο τοιχογραφικός διάκοσμος τριών ναών που ανήκαν στο Δεσποτάτο του Μορέως. Αυτοί είναι ο ναός της Παναγίας της Βρεστενίτισσας (περ. 1400), ο ναός του Αγίου Νικολάου στην Αγόριανη (περ. 1300) και ο ναός των Ταξιαρχών στην Αγιακόνα (περ. 1400). Οι τοιχογραφίες των τριών ναών παρουσιάζουν μεγάλη ομοιότητα, τόσο εικονογραφική όσο και τεχνοτροπική. Αυτή η συγγένεια υποδεικνύει μέλη από το ίδιο εργαστήριο, αλλά πιθανότατα και τη χρήση ίδιων ανθιβόλων. Ωστόσο, η μεγάλη χρονολογική απόσταση του Αγίου Νικολάου από τα άλλα δύο μνημεία θέτει ως πιθανότητα την αναχρονολόγησή του ή τη μακρόχρονη λειτουργία του ίδιου εργαστηρίου με τη χρήση των ίδιων εργαλείων και τεχνικών.