Μια πορνογραφική αναπαράσταση σε ένα όστρακο του βυζαντινού Άργους - OIKONOMOU-LANIADO, Anastasia (Δελτίον της Χριστιανικής Αρχαιολογικής Εταιρείας, 1999)
Σε σωστική ανασκαφή στο Άργος βρέθηκε αποθέτης με κεραμική του τέλους του 12ου/αρχές του 13ου αιώνα. Μεταξύ των κεραμικών ευρημάτων συγκαταλέγεται όστρακο εφυαλωμένου πινακίου με εγχάρακτο διάκοσμο. Το τμήμα του διακόσμου που σώζεται παριστά το κεφάλι γυναικείας μορφής σε προφίλ και τμήμα επιγραφής. Η επιγραφή, με σκωπτικό και πορνογραφικό περιεχόμενο, θέτει το ενδεχόμενο ύπαρξης ερωτικών σκηνών στη διακόσμηση των πινακίων, μια πτυχή της βυζαντινής καθημερινής ζωής που είναι ατελώς γνωστή.