Εικονογραφικά βυζαντινών μολυβδοβούλλων: Ο αυτοκράτορας, η εκκλησία, η αριστοκρατία - ΠΕΝΝΑ Βάσω (Δελτίον της Χριστιανικής Αρχαιολογικής Εταιρείας, 1999)
Τα μολυβδόβουλλα συνιστούν μια γοητευτική και πολυδιάστατη κατηγορία της έρευνας που αφορά κυρίως στην προσωπογραφία, τη διοικητική διάρθρωση της αυτοκρατορίας, την εξέλιξη των αξιωματούχων, λαϊκών και κληρικών, την ιστορία μιας πόλης ή μιας περιφέρειας, αλλά και την βυζαντινή εικονογραφία. Η ευσύνοπτη παρουσίαση εδώ τριών διαφορετικών κατηγοριών μολυβδοβούλλων, αυτοκρατορικών, εκκλησιαστικών και αριστοκρατικών, παρουσιάζει τόσο από πλευράς εικονογραφίας όσο και από πλευράς ιστορικών πληροφοριών ενδιαφέροντα στοιχεία για τον κάτοχο της κάθε σφραγίδας ξεχωριστά και συνολικά για την κοσμοθεωρία της βυζαντινής κοινωνίας.