Άγνωστο τρίπτυχο του Γεωργίου Κλόντζα και ο αποδέκτης του - ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΥΔΑΚΗ-ΚΙΤΡΟΜΗΛΙΔΟΥ Μαρία (Δελτίον της Χριστιανικής Αρχαιολογικής Εταιρείας, 1999)
Το κεντρικό τμήμα ενός τριπτύχου που ανήκει στη συλλογή του μουσείου J. F. Willumsen στην πόλη Frederikssund της Δανίας είναι το αντικείμενο της παρούσας μελέτης. Η παράσταση του τριπτύχου ξεχωρίζει τόσο από το είδος της ζωγραφικής, που είναι μικρογραφικό, όσο και από τα τεχνοτροπικά του χαρακτηριστικά και αποδίδεται στον Γεώργιο Κλόντζα. Περαιτέρω, η απεικόνιση του θυρεού της οικογένειας Tiepolo και η χειρονομία της Παναγίας δείχνουν ότι το τρίπτυχο πιθανώς να ήταν αφιέρωμα/δώρο προς τον δούκα της Κρήτης Ermolao Tiepolo, συνεπώς στην περίπτωση αυτή μπορεί να χρονολογηθεί στο πρώτο εξάμηνο του 1580. Μεταβυζαντινή περίοδος; 1580; κρητική ζωγραφική; τρίπτυχο; οικόσημο; ζωγράφος Γεώργιος Κλόντζας; Δούκας της Κρήτης Ermolao Tiepolo; Frederikssund; Δανία