Η εικόνα της Δευτέρας Παρουσίας στο Drniš στη Δαλματία, έργο του Γεωργίου Κλόντζα - SKOVRAN, Anika (Δελτίον της Χριστιανικής Αρχαιολογικής Εταιρείας, 1999)
Στο άρθρο αυτό εξετάζεται η εικόνα της Δευτέρας Παρουσίας του Γεωργίου Κλόντζα που βρίσκεται στην ορθόδοξη εκκλησία της Κοίμησης της Θεοτόκου στο Drniš της Δαλματίας, της οποίας η εξίτηλη επιγραφή έχει διασώσει μόνο το έτος δημιουργίας της, 19 Ιουνίου 1591. Η εικονογραφική της ανάλυση και η διάκριση των επτά ζωνών της, καθώς και η τεχνοτροπική της σύγκριση με άλλα έργα του Κλόντζα φανερώνει ότι είναι πρωιμότερη από δύο έργα της συλλογής εικόνων του Αγίου Γεωργίου της Βενετίας. Άλλες επιμέρους παρατηρήσεις στην εικονογραφία της εικόνας αφορούν την εφευρετικότητα της καλλιτεχνικής προσωπικότητας του Γεωργίου Κλόντζα.