Ο Αλαρίχος στην Αθήνα - BOURAS, Charalambos (Δελτίον της Χριστιανικής Αρχαιολογικής Εταιρείας, 2014)
Ἡ ἐπανεξέταση τῶν γραπτῶν πηγῶν καὶ τοῦ ἀποτελέσματος τῶν καταστροφῶν στὸν Παρθενώνα ἐπιβεβαιώνει τὴν ἄποψη τῆς Alison Frantz ὅτι ἡ ἀρχαία πυρκαϊὰ προκλήθηκε ἀπὸ τοὺς φανατικοὺς νεοφώτιστους χριστιανοὺς Βησιγότθους τοῦ Ἀλαρίχου, οἱ ὁποῖοι μὲ μεθόδους γνωστὲς στὴν Ἀνατολή, κατέστειλαν τὴν ἀρχαία θρησκεία καταστρέφοντας τὰ ἱερά της. Ἡ συστηματικὴ ἀπολάξευση τῶν μετοπῶν τοῦ ναοῦ καὶ ἡ καταστροφὴ ἐναετίων ἀγαλμάτων φαίνεται ὅτι ἔγινε συγχρόνως μὲ τὸν ἐμπρησμό του.