Μνημειακή τοπογραφία του βόρειου άκρου της πόλης της Ρόδου - ΜΑΝΟΥΣΟΥ-ΝΤΕΛΛΑ Κατερίνα (Δελτίον της Χριστιανικής Αρχαιολογικής Εταιρείας, 2014)
Μετά την χαλάρωση και τελική διάλυση των αρχαίων αστικών δομών, το βόρειο άκρο της πόλης της Ρόδου, μεταξύ του «μικρού λιμένος»- Μανδράκι- και του δυτικού λιμένος, «αγροτοποιήθηκε», στο πλαίσιο του ριζικού μετασχηματισμού της σχέσης μεταξύ πόλης και υπαίθρου κατά την μεταβατική περίοδο ανάμεσα στην ύστερη αρχαιότητα και τον μεσαίωνα. Η συστηματική παρακολούθηση των μηχανισμών μετασχηματισμού των αστικών δομών, μέχρι την παγίωση του μεσαιωνικού οχυρωματικού περιβόλου, αποτελεί το αντικείμενο της παρούσας μελέτης.