Άγιος Νικόλαος στο Καμπινάρι Πλάτσας στη Μάνη. Παρατηρήσεις στο γλυπτό διάκοσμο του τέμπλου - ΜΗΛΙΤΣΗ-ΚΕΧΑΓΙΑ Ευαγγελία (Δελτίον της Χριστιανικής Αρχαιολογικής Εταιρείας, 2014)
Ο ναός του Αγίου Νικολάου στο Καμπινάρι της Πλάτσας της Μάνης έχει χρονολογηθεί στον 9ο, 10ο και στο 12ο αι. Επισκευές έγιναν στο ναό στο 14ο αι., περίοδο στην οποία ανάγονται και οι περισσότερες τοιχογραφίες του. Τα γλυπτά των τέμπλων των τριών κλιτών, προέρχονται από δύο τουλάχιστον τέμπλα, χρονολογούνται στον 11ο και στο 12ο αι. και τοποθετήθηκαν στο ναό μεταξύ 15ου και 16ου αι. Εκτός από τα δύο κεντρικά τμήματα του επιστυλίου των πλαγίων κλιτών, που φαίνεται ότι αποτελούν ένα επιστύλιο, προερχόμενο ίσως από παλαιότερη φάση του μνημείου, τα υπόλοιπα μάλλον προέρχονται από παλαιότερα κτήρια της περιοχής.