Θεϊκή τροφή: Μαστοί και φιάλες στις μικρογραφίες του Ιακώβου της μονής Κοκκινοβάφου - MEYER, Mati (Δελτίον της Χριστιανικής Αρχαιολογικής Εταιρείας, 2014)
Το άρθρο προτείνει ότι το εικονογραφικό στοιχείο του μαστού σε μορφή φιάλης, που θυμίζει παραστάσεις Γαλακτοτροφούσας και εμφανίζεται σε μια σειρά μικρογραφιών στο γνωστό εικονογραφημένο χειρόγραφο των Ομιλιών του Ιακώβου της μονής Κοκκινοβάφου (Βατικανό, Αποστολική Βιβλιοθήκη, gr. 1162) χρησίμευσε ως δομικό υλικό στην κατασκευή ενός ιδεώδους εικονιστικού προτύπου για τη Θεοτόκο. Τυπολογικά, έρχεται σε αντίθεση με το λιγότερο ογκώδες φυσιοκρατικά αποδοσμένο, στήθος της Εύας, το οποίο προφανώς υπαινίσσεται τον δικό της ρόλο ως φορέα του θανάτου στη γη και την «καταραμένη», χωρίς χαρές, μητρότητά της. Το άρθρο υποστηρίζει ότι η διαφορετική εικονογραφική προσέγγιση αντανακλά την αντίθεση μεταξύ Εύας και Μαρίας, η οποία διατυπώνεται στο κείμενο του μοναχού Ιακώβου.