Αρχιτεκτονικά γλυπτά της ύστερης αρχαιότητας και των βυζαντινών χρόνων στο Χαμζά Μπέη τζαμί στη Θεσσαλονίκη - ΡΑΠΤΗΣ Κωνσταντίνος Θ.; ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΟΥ Στυλιανή Δ. (Δελτίον της Χριστιανικής Αρχαιολογικής Εταιρείας, 2013)
Η παρούσα μελέτη αποσκοπεί στην παρουσίαση και την εξαγωγή συμπερασμάτων σχετικά με την τυπολογία, τα μορφολογικά χαρακτηριστικά και τη χρονολόγηση των αρχιτεκτονικών γλυπτών της ύστερης αρχαιότητας και των βυζαντινών χρόνων που επαναχρησιμοποιήθηκαν κατά τα τέλη του 16ου αιώνα στο αίθριο του Χαμζά Μπέη τζαμί στη Θεσσαλονίκη.