Μία εναλλακτική εικονογράφηση: Εικονιστικά σχόλια περιθωρίου στον κώδικα Coislin 88 της Εθνικής Βιβλιοθήκης του Παρισιού - LINARDOU, Kalliroe (Δελτίον της Χριστιανικής Αρχαιολογικής Εταιρείας, 2013)
Η παρούσα μελέτη εξετάζει μια σειρά ευφάνταστων και άγνωστων μέχρι σήμερα εικονιστικών σχολίων περιθωρίου (marginalia figurata) στον κώδικα Coislin 88 της Εθνικής Βιβλιοθήκης του Παρισιού και εστιάζει στη διατύπωση κάποιων προβληματισμών που αφορούν στον εικαστικό χαρακτήρα της γραφής. Μεταξύ άλλων προτείνεται ότι τέτοιου τύπου εικονιστικά σχόλια περιθωρίου μπορεί να λειτουργούσαν και ως εναλλακτική εικονογράφηση. Τέλος, ο κώδικας χρονολογείται με ασφάλεια στο β ́ μισό του 11ου αιώνα και αποδίδεται τεκμηριωμένα στο βιβλιογραφικό εργαστήριο της μονής Κελλιβάρων του Όρους Λάτρος.