Η χρονολόγηση του μαρμαροθετημένου δάπεδου του καθολικού της μονής Μεγάλου Σπηλαίου - PINATSI, Christina (Δελτίον της Χριστιανικής Αρχαιολογικής Εταιρείας, 2016)
Το παρόν άρθρο επανεξετάζει το μαρμαροθετημένο δάπεδο του καθολικού της μονής Μεγάλου Σπηλαίου, από την άποψη της γενικής του διάταξης, του ύφους αλλά και των επιμέρους τεχνοτροπικών χαρακτηριστικών και μορφών που παρουσιάζει, καταλήγοντας στο συμπέρασμα ότι πρόκειται για μεταβυζαντινό έργο, όπως δηλαδή και η ανωδομή του ναού.