Εικόνες της Κρητικής Σχολής στην Καστοριά - ΤΣΙΓΑΡΙΔΑΣ Ευθύμιος Ν. (Δελτίον της Χριστιανικής Αρχαιολογικής Εταιρείας, 2016)
Στο άρθρο αυτό δημοσιεύονται δεκαπέντε εικόνες κρητικής σχολής, οι οποίες βρίσκονται στην Καστοριά. Οι εικόνες αυτές, οι οποίες χρονικά εκτείνονται από τα τέλη του 15ου έως τα τέλη του 17ου αιώνα, δεν είναι παραγωγή τοπικών εργαστηρίων, αλλά έχουν εισαχθεί στην πόλη, μαζί με άλλα αγαθά, από πλούσιους εμπόρους της Καστοριάς, είτε από τη Βενετία, μέσω των πόλεων της Αδριατικής, είτε μέσω των ενετοκρατούμενων νήσων του Ιονίου, κυρίως της Κέρκυρας. Από τις εικόνες αυτές δύο είναι ενυπόγραφα έργα του Ιωάννου Περμενιάτη και άλλες δύο του Θεοδώρου Πουλάκη.