Ανέκδοτος νομισματικός «θησαυρός» από τον Πριόλιθο Καλαβρύτων - ΛΑΜΠΡΟΠΟΥΛΟΥ Άννα Ι. (Δελτίον της Χριστιανικής Αρχαιολογικής Εταιρείας, 2016)
Στην Κειμηλιοθήκη της μονής της Αγίας Λαύρας Καλαβρύτων φυλάσσονται δέκα πρωτοβυζαντινά νομίσματα μέσα σε χάλκινη οινοχόη. Το εύρημα συνιστά νομισματικό «θησαυρό», που βρέθηκε το 1977 στη θέση «Κόκκορη» του οικισμού Πριόλιθος (τέως Συρμπάνι), 15 χλμ. νοτιοδυτικά των Καλαβρύτων. Ο «θησαυρός» παραδόθηκε το 2007 στη μονή Αγίας Λαύρας από τον κάτοικο Πριολίθου Αυγερινό Δημητρακόπουλο. Στην παρούσα μελέτη εξετάζεται τόσο το περιεχόμενο του «θησαυρού» όσο και η χρονολόγηση του μετάλλινου αγγείου-θησαυραρίου, προκειμένου να αξιολογηθεί η σημασία του σε σχέση με τον οικισμό στον οποίο βρέθηκε.