Η εικόνα του Παραδείσου και η επιγραφή της Ουαλερίας σε μια πρωτοβυζαντινή τοιχογραφία στον ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στη Ναζαρέτ. Μια επανεξέταση - OVADIAH, Asher (Δελτίον της Χριστιανικής Αρχαιολογικής Εταιρείας, 2025)
Στη μελέτη παρουσιάζεται μια επανεξέταση της τοιχογραφίας που βρέθηκε στον ανατολικό τοίχο του σπηλαίου αριθ. 29, γνωστού με το όνομα «ναΰδριο της Παναγίας» κατά τις ανασκαφές που διεξήχθησαν από τον B. Bagatti το 1955 και 1959 στον ναό του Ευαγγελισμού στη Ναζαρέτ. Επανεξετάζεται επίσης η συνανήκουσα γραπτή ελληνική επιγραφή, η οποία αναφέρει το γυναικείο όνομα Ουαλέρια/Βαλέρια. Η παράσταση φαίνεται ότι αποτελεί μια αλληγορική απεικόνιση του Παραδείσου, ενώ η συνοδεύουσα επιγραφή συνιστά μια έκκληση για σωτηρία, βοήθεια και ευσπλαχνία στην ψυχή της Ουαλέριας στο επέκεινα.