Ενα τμήμα κίονα στον καθεδρικό ναό Bagrati στο Kutaisi της Γεωργίας - ATAÇ, Nergis; KOCH, Guntram (Δελτίον της Χριστιανικής Αρχαιολογικής Εταιρείας, 2025)
Το τμήμα ενός κίονα από θεσσαλικό λίθο (marmor Thessalicum), που ευρίσκεται στα ερείπια του καθεδρικού ναού του Kutaisi (της αρχαίας Κυταίας) της Γεωργίας, που ίδρυσε ο βασιλιάς Bagrat το 1003, συγκαταλέγεται στα ελάχιστα, μέχρι στιγμής, γνωστά μνημεία από τέτοιο υλικό σε ολόκληρη την περιοχή της Μαύρης Θάλασσας. Από μια αναφορά του Προκόπιου (Περί Κτισμάτων) προκύπτει ότι ο αυτοκράτορας Ιουστινιανός κατά την ενίσχυση των συνόρων στον πόλεμο εναντίον των Σασσανιδών, γύρω στο 540 μ.Χ., ανοικοδόμησε τον καθεδρικό ναό της Κυταίας και μπορεί να αφιέρωσε σε αυτόν τουλάχιστον ένα κιβώριο με κίονες από θεσσαλικό λίθο και πιθανότατα το ψηφιδωτό της αψίδας, από το οποίο έχουν σωθεί μερικές ψηφίδες.