Γιάννης Θεοχάρης, Η Αθήνα μετά το τέλος του αρχαίου κόσμου. Αρχιτεκτονική, γλυπτική από τον 8ο έως τον 11ο αι. μ.Χ. - ΣΑΡΑΝΤΗ (Eleni G. SARANTI) Ελένη Γ. (Δελτίον της Χριστιανικής Αρχαιολογικής Εταιρείας, 2025)
Γιάννης Θεοχάρης, Η Αθήνα μετά το τέλος του αρχαίου κόσμου. Αρχιτεκτονική, γλυπτική από τον 8ο έως τον 11ο αι. μ.Χ., Ινστιτούτο του Βιβλίου – Καρδαμίτσα, Αθήνα 2022, 397 σελ., 9 σχέδ., 201 φωτ., 24×17 εκ., ISBN: 978 960 3545477. [Η έκδοση συμπληρώνεται με αγγλική περίληψη (σελ. 277-284), βραχυγραφίες (σελ. 285-286), βιβλιογραφία (287-326), ευρετήριο (σελ. 327-332), πίνακας εννέα σχεδίων (σελ. 333-339) και 201 φωτογραφιών (σελ. 341-396) και ο πίνακας προέλευσης των σχεδίων και των εικόνων (σελ. 397).]