Ανάγλυφες εικόνες σε ξύλο απο την Καστοριά και την περιοχή της. - ΤΣΙΓΑΡΙΔΑΣ Ε. Ν. (Δελτίον της Χριστιανικής Αρχαιολογικής Εταιρείας, 2016)
Στο άρθρο αυτό δημοσιεύονται έξι ανάγλυφες εικόνες, οι οποίες προέρχονται από την Καστοριά ή βρίσκονται σε ναούς γειτονικών οικισμών με την πόλη. Οι εικόνες αυτές, οι οποίες χρονολογούνται στο δεύτερο μισό του 13ου και του 15ου αιώνα, αποτελούν ένα μοναδικό σύνολο ανάγλυφων εικόνων σε ξύλο που συνδέεται με μία βυζαντινή πόλη.