Νέες επιγραφικές μαρτυρίες από τη Μάνη. Τα επιγράμματα της Καφιόνας - KATSAFADOS (Παναγιώτης Στ. ΚΑΤΣΑΦΑΔΟΣ), Panayotis St. (Δελτίον της Χριστιανικής Αρχαιολογικής Εταιρείας, 2017)
Στο άρθρο γίνεται αναλυτική παρουσίαση του διασωθέντος κειμένου και προτείνεται προκαταρκτική, κατά το δυνατόν, αποκατάσταση δύο επιγραμμάτων στην εκκλησία των Αγίων Θεοδώρων στην Καφιόνα της Μέσα Μάνης. Πρόκειται για δύο από τα ελάχιστα δείγματα επιτοίχιων έμμετρων επιγραφών στην περιοχή, οι οποίες σήμερα είναι δυσανάγνωστες. Παρ’ όλα αυτά, προσεκτική επιγραφική και παλαιογραφική μελέτη αποκαλύπτει ότι πρόκειται για εξαιρετικά δείγματα από αισθητική και λόγια άποψη, τα οποία παράλληλα συνεισφέρουν τόσο στην ιστορική γνώση όσο και στις γνώμες για την εγγραμματοσύνη των κατοίκων της Μάνης, την πρώτη μετά τους Φράγκους περίοδο. Ως χρονολογία γραφής τους εκτιμάται το καλοκαίρι του 1264.