Η «ύπαρξη» στην Κωνσταντινούπολη (4ος-15ος αιώνας) με βάση τις μαρτυρίες πολύτιμων υφασμάτων - MUTHESIUS, Anna (Δελτίον της Χριστιανικής Αρχαιολογικής Εταιρείας, 2017)
Το άρθρο ερευνά με ποιο τρόπο τα πολύτιμα ενδύματα οδήγησαν στην ενσωμάτωση της «ύπαρξης στην Κωνσταντινούπολη» σε διαφορετικά επίπεδα εμπειρίας μεταξύ του 4ου και του 15ου αιώνα. Το θέμα εξετάζεται με λεπτομερή ανάλυση των «υπάρξεων» που εμπεριέχονται και με την εντύπωση που προκαλούσαν τα πολύτιμα υφάσματα στην τελετουργική και λειτουργική αναπαράσταση σε αυτές τις ξεχωριστές κατηγορίες της ύπαρξης. Το άρθρο καταλήγει στο ότι τα πολύτιμα υφάσματα ήταν συνώνυμα με την «ύπαρξη σε διαφορετικά επίπεδα» στην Κωνσταντινούπολη έως τον 15ο αιώνα.