Το αρχείο του Χαράλαμπου Μπούρα στο Μουσείο Μπενάκη: Η γνωστή και άγνωστη πλευρά του αρχιτέκτονα και η φωτογραφική ματιά ενός βυζαντινολόγου - ΜΠΟΥΡΑ (Natalia BOURA), Ναταλία; ΤΣΙΡΓΙΑΛΟΥ (Aliki TSIRGIALOU), Αλίκη (Δελτίον της Χριστιανικής Αρχαιολογικής Εταιρείας, 2018)
Αφορμή για την εισήγηση αυτή στάθηκε η απόφαση της οικογένειας του καθηγητή Χαράλαμπου Μπούρα να δωρίσει το πολύτιμο αρχείο του στο Μουσείο Μπενάκη. Πρόκειται για μια πρώτη παρουσίαση των θεματικών ενοτήτων τού παραδειγματικά ταξινομημένου υλικού που συγκέντρωσε από τα φοιτητικά του χρόνια, έως τις πιο πρόσφατες μελέτες του, με σκοπό τη γνωριμία με τον ταλαντούχο αρχιτέκτονα και δεινό φωτογράφο πίσω από τον γνωστό σε όλους καθηγητή – ιστορικό της Αρχιτεκτονικής και βυζαντινολόγο.