Η λατρευτική εικόνα του πρωτομάρτυρα Στέφανου στη μονή του Σινά - ΑΣΠΡΑ-ΒΑΡΔΑΒΑΚΗ (Mary ASPRA-VARDAVAKI), Μαίρη (Δελτίον της Χριστιανικής Αρχαιολογικής Εταιρείας, 2018)
Η εντυπωσιακή εικόνα του πρωτομάρτυρα Στεφάνου, με διαστάσεις 96,8×63,8 εκ., είναι τοποθετημένη στον νότιο τοίχο του ομώνυμου παρεκκλησίου που υπάρχει στον περίβολο της μονής του Σινά. Ο άγιος παριστάνεται μετωπικός με την ενδυμασία του διακόνου, κρατώντας με το δεξί χέρι το θυμιατό και με το αριστερό την πυξίδα πάνω σε ένσταυρο μακρύ μανδήλιο. Από άποψη εικονογραφική και τεχνοτροπική η εικόνα παρουσιάζει ομοιότητες με εικόνες της μονής των αρχών του 13ου αιώνα, οι οποίες επιτρέπουν τη χρονολόγησή της την ίδια εποχή καθώς και την απόδοσή της στο ίδιο εργαστήριο με εκείνο της βιογραφικής εικόνας του αγίου Γεωργίου.